Facebook YoutubeFlickr
The Back Lot

Het bleek een gouden combinatie te zijn. Hij met zijn jarenlange ervaring als producent van verschillende films en zij met haar journalistieke vaardigheden en ervaring in de televisiewereld. Toen Eddy Wijngaarde en Hennah Draaibaar in 2001 beiden betrokken waren bij de in Suriname geproduceerde film Paramaribo Papers, raakten ze ervan overtuigd: er moest in Suriname meer met film worden gedaan. Niet lang daarna richtten zij in 2002 The Back Lot op met als belangrijkste doelstelling een substantiële en kwalitatieve bijdrage te leveren aan de sociaal-culturele ontwikkeling van Suriname. Het was een kleine stichting met ambitieuze plannen voor de filmwereld in Suriname.


The Back Lot verwierf bekendheid vanwege de film en documentaire festivals en de daaraan gekoppelde educatieprogramma’s voor jongeren (zoals The Talent Factory en Digital Playground). De festivals werden jaarlijks twee keer georganiseerd. In 2004 ging The Back Lot een stapje verder in het verwezenlijken van haar doelen, namelijk de start van 10 Minuten Jeugd Journaal. Met financiële steun van De Nationale Postcode Loterij en Free Voice kon dit worden gerealiseerd. Het 10 Minuten Jeugd Journaal heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een blauwdruk voor andere op te zetten journaals. De diverse gewonnen prijzen, waaronder een UNICEF Award, en het grote kijkerspubliek bewijzen vandaag de dag nog steeds het succes van dit journaal.


De activiteiten van The Back Lot richten zich niet alleen op de organisatie van filmfestivals en het maken van het jeugdjournaal. Ook het jongeren debatprogramma Krutu werd van 2005 tot en met 2010 door The Back Lot geproduceerd. Deelnemers leerden hun mening te formuleren, open te staan voor meningen van anderen en om respect te hebben voor de verschillende meningen die in een samenleving kunnen bestaan. Het programma werd twintig keer per jaar uitgezonden op vier verschillende televisiestations in Suriname.


Grootste bioscoop in Suriname
In 2010 werd een langgekoesterde wens van The Back Lot in vervulling gebracht, namelijk de opening van de grootste bioscoop in Suriname: TBL Cinemas Grenzend aan de populaire Hermitage Mall staat een groot multiplex met vijf bioscoopzalen waarin gezamenlijk 900 gasten kunnen worden opgevangen. Jaarlijks trekt TBL Cinemas 340.000 bezoekers. Hoewel The Back Lot geen eigenaar is van de bioscoop hebben wij een belangrijk aandeel geleverd in de totstandkoming ervan.


Spang Campus
Vanaf 2013 zal The Back Lot nog een stap verder gaan in haar doelstelling om een bijdrage te leveren aan de sociaal-culturele ontwikkeling van Suriname. In samenwerking met Spang Makandra en het Nederlandse bedrijf US Media, werkt The Back Lot aan een gezamenlijke mediacampus, genaamd Spang Campus. Het doel van deze campus is het opzetten van een creatieve werk- en leeromgeving voor IT- en mediawerkers in Suriname. Daarnaast biedt de campus ook de mogelijkheid om educatieve activiteiten, zoals The Talent Factory en Digital Playground op een structurele basis aan te bieden.

 

Waar vind je ons?

The Back Lot
Flamboyantstraat #18
Paramaribo, Suriname
Tel: +597 400802
E-mail: info@thebacklot.sr

Partners

Nederlandse AmbassadeStaatsolieSLM Fina Bank Adessium

Nieuwsbrief