Facebook YoutubeFlickr
10 Minuten Jeugd Journaal

“10 minuten Jeugd Journaal is het beste journaal van Suriname”
Henk Hendriks, gepensioneerd journalist uit Nederland


10 minuten Jeugd Journaal startte op 20 oktober 2004 haar uitzendingen als eerste Surinaamse nieuwsprogramma voor jongeren. Het jeugdjournaal richt zich op de leeftijdsgroep van 10 tot 14 jaar. (Inter)nationaal nieuws en achtergrondverhalen worden vertaald naar de belevingswereld en het acceptatievermogen van de doelgroep.


Het programma werd de eerste zes maanden één maal per week uitgezonden. Sinds januari 2008 wordt het journaal vijf keer per week uitgezonden via de Surinaamse televisiezenders STVS en ABC. Om jongeren in het binnenland te bereiken, gaan dvd’s met de uitzendingen naar diverse dorpen waar ze op scholen worden bekeken. Verder is in verschillende dorpen het geluid via de radio te beluisteren. Per jaar worden er ongeveer 260 uitzendingen gemaakt, die in Nederland te zien zijn via AT5 en omroep Rijnmond. 10 Minuten Jeugd Journaal heeft sinds de start diverse prijzen gewonnen, waaronder een UNICEF Award.


Volg 10 minuten Jeugd Journaal:


www.jeugdjournaal.sr


www.twitter.com/10minutenjj

www.facebook.com/10minutenjeugdjournaal

www.youtube.com/10minutenjeugdjournaal

 

Over The Back Lot

Een onvergetelijk evenement organiseren, de productie van een televisieprogramma of het bedenken van marketingcampagnes. Bij The Back Lot gaan creativiteit, cultuur, productie en kennis van de markt hand in hand. Lees meer over ons en blijf ons volgen.

Lees meer

Waar vind je ons?

The Back Lot
Flamboyantstraat #18
Paramaribo, Suriname
Tel: +597 400802
E-mail: info@thebacklot.sr

Partners

Nederlandse AmbassadeStaatsolieSLM Fina Bank Adessium

Nieuwsbrief