Facebook YoutubeFlickr
10 Minuten Jeugd Journaal naar Kids News Network Summit in Zambia


Op uitnodiging van het Kids News Network (KNN) bezoekt het 10 Minuten Jeugd Journaal, van 4 tot en met 7 november, de Kids News Network Summit. Hennah Draaibaar en Soelami Starke, resp. hoofdredacteur en eindredacteur van het 10 Minuten Jeugd Journaal, reizen daarvoor speciaal af naar Lusaka, Zambia.

KNN is een internationaal netwerk van organisaties die kindertelevisie en -radio produceren. Samen met lokale partners zet KNN jeugd journaals op in ontwikkelingslanden. Tijdens de KNN Summit, die voor de zesde keer wordt gehouden, praten collega’s van over de hele wereld over hun werk, de meevallers, uitdagingen, geleerde lessen, het versterken van het netwerk en over de toekomstige strategieën.


Kids News Network Award

Eén van de onderdelen van de KNN Summit bevat een competitie. Elk jaar sturen de verschillende jeugd journaals hun beste nieuwsitem in en strijden ze om de Kids News Network Award. Een jury, die bestaat uit kinderen en media-experts, bepaalt welk jeugd journaal het beste nieuwsitem voor kinderen produceerde en de award mee naar huis mag nemen. Met haar nieuwsitem over seksueel misbruik, wist het 10 Minuten Jeugd Journaal vorig jaar de award in de wacht te slepen. Dit jaar hebben alle inzendingen te maken met het thema: ‘pesten’. De winnaar van de Kids News Network Award wordt op 7 november bekend gemaakt.

Meer informatie over Kids News Network vind je hier: http://www.kidsnewsnetwork.org/
 

 

Nieuwsbrief