Facebook YoutubeFlickr
The Back Lot Trainingen

The Back Lot verzorgt Media Training op Curaçao

 

Het doel: 

‘Praktisch’, ‘Learning by doing’ en soms ‘confronterend’. Dat zijn kernelementen van trainingen bij The Back Lot. Deelnemers van de RBC Royal Bank Curaçao hebben dat ook zo ervaren tijdens de training “How to Manage the Media”. Carolyn en Hennah gingen ernaartoe om branchemanagers van de RBC klaar te stomen.

De media kan het imago van elke organisatie maken of breken. Nieuws verspreidt zich tegenwoordig razendsnel en een gebeurtenis is vaak pas nieuws wanneer er iets mis is. Met de huidige technische mogelijkheden en social media zoals Twitter, YouTube en Facebook staan organisaties daarom sneller in the picture dan ooit. Een goede voorbereiding is niet meer alleen het halve werk, het is cruciaal! En daar dient deze training voor. Eerst krijgt de participant in een algemene sessie adviezen hoe hij zijn organisatie beter kan profileren door het toepassen van slimme persstrategieën. En in daaropvolgende persoonlijke sessies komt een verdiepingsslag in het geheel: one-on-one coaching in het afstaan van interviews; hoe zichzelf te presenteren, kern componenten van voorbereiding; een gedegen interne afstemming en de rol die non-verbale communicatie speelt. Ook erg belangrijk: de camera is prominent aanwezig en speelt een belangrijke rol in zelfreflectie.

 Het resultaat: 

“De training was interessant en goed te gebruiken”; “We hebben zaken opgestoken die we meteen in de praktijk kunnen toepassen”; “Ik heb geleerd om bewust te zijn van mijn omgeving, een positieve houding te hebben en in elke situatie mezelf te zijn.” Dat zijn enkele reacties van de branchemanagers van RBC Royal Bank.

Tijdens de sessies werken de media consultants van The Back Lot aan het verscherpen van vaardigheden, de wijze om een boodschap op een doeltreffende manier over te brengen, en hoe op de beste manier in te spelen op ‘lastige’ vragen. Kortom: controle te houden tijdens elk interview.

De mediatraining leverde enthousiasme op bij de managers van RBC Royal Bank omdat het een besef bijbracht over kansen en valkuilen tijdens interviews, moeiteloos de kernboodschap formuleren en behouden van de regie tijdens gesprekken. Verder werd het trainingsonderdeel ‘hoe om te gaan met een crisis situatie’ als absolute ‘eye-opener’ ervaren door de participanten.

‘How to Manage the Media’ is bedoeld voor iedereen die wel eens in contact komt met de pers en zich daar zekerder bij wil voelen. Aan de hand van de gevraagde leerdoelen van de opdrachtgever worden praktijkoefeningen uitgevoerd, onderbouwde literatuur opgesteld en wordt tijdens de coachingssessies feedback gegeven. Kortom: een training op maat verzorgd waardoor aan die specifieke vaardigheden gewerkt wordt van de participanten, waardoor deze met meer zelfvertrouwen om kan gaan met de media!Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met The Back Lot! 

 

Nieuwsbrief