Facebook YoutubeFlickr
Filmlab || Geef je op voor de Master Classes tijdens Carifesta Film Festival

Tijdens het Carifesta Film Festival wordt naast de filmvertoningen volop aandacht besteed aan kennisoverdracht over alles wat met filmproducties te maken heeft. Inleiders uit onder meer Peru en Costa Rica verzorgen masterclasses waarin aandacht wordt geschonken aan onder meer scenario ontwikkeling, (co-)produceren, distributie, marketing en promotie van films. Maar ook Pim de la Parra zal de master class “Low budget filmmaking in the Caribbean” verzorgen.

Je kunt je opgeven voor de volgende Master Classes:
 

  • Master class ‘Latijns Amerikaans en Caribische Films’

Hoe heeft de Latijns Amerikaanse en Caribische film zich tot nu toe ontwikkeld? De docenten geven een korte samenvatting van de geschiedenis van het film-maken in deze regio en over de verschillende richtingen en trends die zijn verrezen. De master class schenkt ook aandacht aan de mogelijkheden en uitdagingen waar onafhankelijke filmmakers in Latijns-Amerikaanse en de Caribische landen mee te maken krijgen. En hoe zit het met de huidige situatie van (co-)produceren en vertonen van films? In de master classes zullen voorbeelden van bekende Latijns-Amerikaanse en Caribische films en filmmakers vertoond worden.
 

  • Master class ‘Het maken van Latijns-Amerikaanse en Caribische Films’

Deze master class is geschikt voor zowel semi-professionals in de filmindustrie als voor personen die geïnteresseerd zijn in het proces van het film maken. De master class behandelt onder meer het verschil tussen (het maken van) kunst films en onafhankelijke films versus commerciële producties en Hollywood films. Je krijgt een uitgebreid overzicht in het proces van het film maken – van idee tot post-productie- en leert je idee zo te presenteren dat je (financiële) steun kunt krijgen voor het produceren van je film. Ook de huidige trends die van invloed zijn op films en filmmakers, zoals de digitalisering en piraterij – komen aan bod.

Deze master class zal nauw aansluiten aan de film ‘NO’ (2012), van de chileense regisseur Pablo Larrain. De film behandelt de campagne tegen de herverkiezing van de chileense dictator Pinochet. Het wordt dan ook dringend geadviseerd deze film te bekijken na deelname aan deze master class. Je vindt de programmering van deze film in het filmprogramma.
 

  • Master class ‘Films bekijken: film taal en filosofie’

Naar welke films kijken we en waarom? Wat vertelt een film ons en hoe? Deze interactieve master class behandelt de verschillende films en de verschillende manieren van films bekijken. Daarnaast ook een reeks van intrigerende onderwerpen, zoals de (manipulatieve) kracht van beeld, de bedoeling van de filmmaker, de geloofwaardigheid van documentaires en fictieve/creatieve documentaires en de cinematografische vrijheid of verantwoordelijkheid van de filmmaker. De master class behelst ook een korte training in het bekijken van films en voorziet de deelnemers van instrumenten over hoe een film te beoordelen vanuit verschillende perspectieven: de criticus, de filmmaker, de festivalprogammeur. De master class biedt voorbeelden en oefeningen om het werk als filmmaker te beschouwen en je eigen taal te creëren.

Een zeer interessante master class voor zowel filmmakers (in spé) als film liefhebbers.
 

  • Master class ‘Animatie

In deze master class leren deelnemers over het proces behorende bij het produceren van een mix van live-aktie en 3D character animation methodes.
 

  • Master class ‘Low budget film maken in de Caraïben’

Filmregisseur Pim de la Parra (Suriname) begon in 1988 met de zogeheten ‘minimal movies’: speelfilms geproduceerd in een kort tijdsbestek en met minimaal budget en faciliteiten. Tijdens deze master class leren de deelnemers hoe je een ‘very low budget’ film maakt. Dringend geadviseerd wordt om de film ‘Wan Pipel’ te bekijken vόόr deelname aan deze film.

 


Ben je geïnteresseerd in een of meerdere master classes? Meld je dan nu aan. Bel +597 400816 of download het aanmeldformulier en stuur deze op naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

*Je kunt kosteloos deelnemen aan de Master Classes.
*Alle master classes worden in het Engels verzorgd. Een goede beheersing van de Engelse taal is dus een must! 

 

 

Nieuwsbrief